امروزه که دنیای دیجیتال جزء جدایی ناپذیر هر کسبوکار موفقی شده است، نیاز است که صاحبان این مشاغل، سایتی جذاب و حرفهای داشته باشند تا بتوانند وجهه بهتری از کار خود را معرفی کنند. اگرچه اغلب تصور میشود که طراح سایت فردی است که تمامی مراحل در راهاندازی سایت از ایدهسازی تا قرار دادن محتوی بر عهده اوست، باید بگوییم که اشتباه است. طراح سایت بیشتر به پیادهسازی ایدههای جذاب و کاربر پسند مشغول است. در این مطلب از سایت الفباوب قصد داریم به مهارتها و وظایفی که بر عهده طراحان سایت است بپردازیم، با ما همراه باشید.
تعریف شغل طراحی سایت
در صورتی یک متخصص وب میتواند به عنوان طراح سایت موفق شناخته شود که علاوهبر دانش فنی و کدنویسی از خلاقیت و نوآوری بالایی نیز برخوردار باشد.
طراح سایت میتواند به شما کمک کند تا نه تنها یک وبسایت تخصصی داشته باشید بلکه با استفاده از عناصر بصری مانند کاربرد درست رنگ، تایپوگرافی، روابط درست و مناسب اجزا بتوانید کاربران بیشتری را جذب کنید.
طراحان حرفهای علاوهبر دانش و مهارتی که دارند به گونهای از این رنگ و فضا استفاده میکنند تا مخاطب را میخکوب ذوق و هنر و خلاقیت ذهنی خود کنند.
چه افرادی در ساخت وبسایت نقش دارند؟
نباید فراموش کنیم که در طراحی هر وبسایت، متخصصان مختلفی ایفای نقش میکنند اما با توجه به اینکه مسئولیت طراح سایت با زیبایی ظاهری آن گره خورده است، بهتر است از افرادی حاذق و باتجربه که از کار خود لذت میبرند کمک بگیرید تا علاوهبر اینکه برند و حرفه شما بهتر معرفی شود، بازدهی بیشتری نیز کسب کنید.
طراح سایت قبل از راهاندازی سایت طرح کلی آن را در ذهن و با خلاقیت خود ترسیم میکند. اگرچه بیشتر طراحان سایت تحصیلات مرتبط دارند اما این پیشفرض الزامی نیست، مهم مهارت و تجربه کاری مرتبط است.
حوزه کاری طراحی سایت
وبدیزاینر یا طراح سایت ممکن است در زمینه فعالیتهای توسعه دهنده وب نیز دانش کدنویسی و مهارت بالایی داشته باشد که در این صورت تمام راهاندازی سایت از صفر تا ۱۰۰ بر عهده او خواهد بود اما در بعضی از شرکتها هر فرد متناسب با دانش و تخصص خود عهدهدار بخشی از این فعالیت است.
طراحان وب اغلب مایلند طراحی و برنامه نویسی ظاهری سایت را بر عهده بگیرند و از نظر زیباشناسی کاربر را جذب کنند و سایر فعالیتها مانند تولید، کنترل و پردازش محتوی را بر عهده دیگر متخصصان که مسلط بر دانش برنامه نویسی هستند، قرار دهند.
نقش مهارت در طراحی سایت
برای ارتقاء سایت از نظر بصری و استفاده از عناصر مختلف بسیاری از طراحان چندان از کدنویسی استفاده نمیکنند و از ذهن، نبوغ و خلاقیت خود را مبنای کار قرار میدهند.
تجربه کاری در حیطههای مرتبط میتواند به پیاده سازی بهتر ایدههای جدید و نوین کمک بسیاری نماید.
کارشناسان و متخصصان تیم الفباوب که دنیایی از تجربه و نبوغ دارند، میتوانند انواع سایت با موضوعات مختلف و فروشگاههای اینترنتی با ظاهری جدید، متفاوت و منحصربفرد را برای شما طراحی و پیاده کنند.
نحوه فعالیت طراحان سایت
مهمترین اصل در طراحی سایت ارائه کار به صورت منحصربفرد و متفاوت است. برخی از افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، حضور در شرکت و انجام پروژهها در محل را ترجیح میدهند اما کم نیستند طراحان وب حرفهای که به صورت دورکاری مشغول فعالیت هستند و مشتریان را مبهوت ذوق و خلاقیت خود میکنند.
در هر دو صورت تمام تلاش طراحان سایت در طراحی و ارائه سایت کاربرپسند است تا رضایت مشتری به دست آید.
پیشنیازهای اصلی برای طراحی سایت
- طراحان وب حرفهای علاوهبر اینکه باید از HTML و CSS به خوبی آگاه باشند نیاز است مهارت خود را در زمینه javaScript ، JQuery و Bootstrap نیز تقویت کنند.
- از دیگر پیشنیازهای طراحی وب، آشنایی با نرمافزارهای ادیتور مانند DreamWeaver، Visual، notepad++ و … است تا بتوانند طرحهای ذهنی را به خوبی پیاده کنند.
- همچنین در صورتیکه یکی از زبانهای برنامهنویسی و استانداردهای طراحی وبسایت را به خوبی آگاه نباشند ممکن است چندان موفقیت در حرفه خود دست نیابند. از دیگر نرمافزارهای موردنیاز طراحان وب میتوان به Flash، Photoshop، Mysql و … اشاره کرد.
مسئولیتهای طراح سایت
همانطور که گفته شد از فاکتورهای موثر بر مسئولیتهای طراح سایت موقعیت کاری اوست البته باید دانش و مهارت فردی را نیز درنظر گرفت. برخی از این افراد فقط در طراحی و تولید وبسایت نقش ایفا میکنند. اگرچه هستند افرادی که از صفر تا ۱۰۰ راهاندازی وبسایت خود عهدهدار هستند. از دیگر وظایف طراح سایت میتوان موارد زیر را اشاره کرد:
- با توجه به اینکه هر کارفرما متناسب با حیطه کاری، سلیقه و جهت فکری ممکن است سایت متفاوتی را بپسندد، طراح سایت برای جلب رضایت و شناخت سطح توقع در جلسه معارفهای به صحبت مینشیند.
- ارائه کلی طرح و ایده ذهنی برای پیاده سازی بهتر وبسایت موردنظر مشتری از دیگر وظایف طراح سایت است تا مطابق آن کار پیش رود.
- اگرچه طراح سایت که دانش و تجربه بالایی در زمینه طراحی سایتهای مختلف و کاربرپسند دارد اما تصمیم نهایی درباره متن، رنگها و حتی پسزمینه را به عهده کارفرما میگذارند.
- آشنایی و تسلطی که طراح سایت بر نرمافزارهای طراحی دارد کمک میکند که صفحات، آیکونها، لینکها و عکسها را به صورت حرفهای و جذاب قرار گیرند.
- قراردادن فیلم، صدا و انیمیشنهای مرتبط با موضوع وبسایت از دیگر مسئولیتهای طراحان سایت عنوان میشود.
- طراح سایت پس از آن که تمام کدهای سایت را به صورت استاندارد تهیه کرد و از کارایی آن مطمئن شد، پس از قرار دادن بر روی هاست آن را به مشتری تحویل میدهد.
تولید محتوی وبسایت
همانطور که اشاره کردیم از وظایف طراح وبسایت، ساخت وبسایتی جذاب و کاربرپسند مطابق با حوزه کاری مراجعه کننده است. در صورتی تولید محتوی بر عهده این افراد است که در متن قرارداد، توافقی صورت گرفته باشد.
البته طراحان حرفهای برای جلب نظر کارفرمایان اغلب سعی میکنند چند محتوای متناسب در قسمتهای مختلف وبسایت قرار دهند تا علاوهبر نمایش حرفهای بودن کار خود، رضایت نسبی مشتری نیز به دست آید.
ساعت کاری در طراحی وبسایت
تنوع و گستردگی که کار طراحی سایت دارد نظر بسیاری از افراد را جلب کرده است تا در این حیطه مشغول فعالیت شوند. از دیگر مزایای این شغل محبوب عدم نیاز به داشتن مدرک خاص است، تجربه کاری مرتبط در زمینه طراحی در صورت داشتن پشتکار و نبوغ میتواند موفقیت شما را تضمین کند.
فرد میتواند در هر ساعت از شبانهروز به صورت آزادکاری مشغول فعالیت شود و پروژهای را تحویل دهد.
میزان درآمد طراح سایت
در حال حاضر روزانه هزاران سایت جدید به دنیای تکنولوژی اضافه میشوند که افراد برای ارتقا کسبوکار خود آن را راهاندازی میکنند. البته نباید سایتهای تولید محتوی که کاربران برای دریافت اطلاعات و اخبار دنبال میکنند را نیز از یاد ببریم.
طراحی سایت نیز با استقبال از فضای مجازی به یکی از شغلهای جدید و محبوب تبدیل شده است. در میزان حقوق دریافتی این افراد پارامترهای مختلفی مانند نحوه فعالیت (شرکتی، قراردادی، ساعتی)، سطح دانش و مهارت و نوع قرارداد موثر است. مطمئنا افرادی که سابقه چندانی در این حوزه ندارند، پرداختی بالایی نیز نباید انتظار داشته باشند.
چه افرادی در طراحی سایت موفق میشوند؟
از مهمترین ویژگیهای اخلاقی موردنیاز برای طراحی سایت علاوهبر دانش و شناخت علوم کامپیوتر، صبر، خلاقیت و دقت زیاد است تا کوچکترین جزئیات از قلم نیفتد.
طراحان حرفهای اغلب مهارت خود را مدیون ذوق و نبوغ درونی میدانند که در کنار دانش فنی توانسته طرحهای ذهنی آنها را به خوبی به تصویر بکشد.
در حال حاضر که تکنولوژی و فضای مجازی راه خود را به تمام بخشهای زندگی بشر باز کرده است، زمانی میتوان به موفقیت در حیطه کاری اندیشید که مهارت و دانش خود را در همه حال ارتقاء بخشید.
اگر دنبال شغلی هستید که فضایی دلپذیر برای نمایش توانایی و مهارتهای شما داشته باشد، طراحی سایت مناسب شما است به شرطی که از آموزش و اختصاص وقت برای پیگیری وبسایتها و بررسی درخواستها، خطاهای احتمالی و … هراس نداشته باشید.
در دسترس بودن همیشگی بویژه برای کارفرمایان جدید اهمیت بالایی دارد پس اگر زمان زیادی برای اینکار ندارید حتما آنها را مطلع کنید تا وجحه بهتری در ذهن آنها داشته باشید.