انواع اپلیکیشن

15
بهمن
1402

انواع اپلیکیشن چیست؟ آیا می خواهید با انواع طراحی اپلیکیشن آشنا شوید؟ امروزه سیستم عامل های گوناگونی برای هر تلفن همراه وجود دارد؛ به طوری که می توان گفت از کل دستگاه های تلفن همراه، 80 درصد سیستم عامل اندروید و 15 درصد از سیستم عامل iOS پشتیبانی می کنند. دو سیستم عامل نام برده شده، از محبوب ترین سیستم عامل های در حال حاضر می باشند که بیش از دیگر مدل ها مورداستفاده قرار می گیرند.

حال بسیاری از توسعه دهندگان در فکر طراحی اپلیکیشن برای هر دو سیستم عامل می باشند، زیرا همه ما می دانیم که اپلیکیشن و برنامه ها کاربرد گسترده ای در زمان استفاده از گوشی تلفن همراه دارند. از همین رو اگر بتوانیم انواع اپلیکیشن های موبایل را در زمینه های گوناگون و به بهترین شکل طراحی کنیم، مسلما کسب و کار سودآوری را تجربه خواهیم کرد.با ویرا همراه باشید.

اگر تصمیم دارید که فعالیت خود در زمینه طراحی انواع اپلیکیشن موبایل را آغاز کنید، لازم است که در رابطه با برخی از مسائل اطلاعات کاملی داشته باشید. برای مثال می توان گفت میزان تناسب ایده و دسته ی موضوعی برنامه موبایل، از مهم ترین مسائلی می باشند که باید در رابطه با آن ها اطلاعات داشته باشید. داشتن اطلاعات در رابطه با چنین موضوعاتی، از تلاش های مکرر و پرداخت هزینه های زیاد شما جلوگیری می کند. به همین دلیل در ادامه دسته بندی انواع اپلیکیشن ها برای موبایل را معرفی خواهیم کرد تا بیشتر با آن ها آشنا شوید و بتوانید تصمیم درستی بگیرید. انواع اپلیکیشن

دقت داشته باشید که شما باید برای انتشار برنامه مورد نظر خود برای آن دسته ای را انتخاب کنید. باید متذکر شد که برای iOS به صورت کلی 24 دسته و برای اندروید در گوگل پلی، 33 دسته وجود دارد. حال شاید پیش خودتان فکر کنید که انتخاب یک دسته برای برنامه طراحی شده سخت است، اما باید متذکر شد که انتخاب یک دسته درست اهمیت بسیاری دارد و شما باید حتما آن را به درستی انجام دهید تا کاربر در ابتدا بتواند به راحتی آن را پیدا کند و در ادامه جریمه ای توسط فروشگاه های اپ برای شما به دلیل نقض قوانین در نظر گرفته نشود.

برای طراحی اپلیکیشن در هر انواعی، با ما در الفباوب تماس بگیرید!

آشنایی با دسته بندی های اپلیکیشن موبایل

پیش از هر چیزی لازم است که بدانید منظور از اپلیکیشن، محصولی است که می توانید آن را از فروشگاه های موبایلی، چون Google Play یا App Store دریافت کنید. انواع اپلیکیشن هایی که در این فروشگاه ها قرار دارد، ازلحاظ موضوعی و فنی به دو دسته جدا تقسیم می شوند که هر کدام از دسته ها خود نیز انواع گوناگونی دارند.

برای مثال باید بدانید که در دسته بندی موضوعی، انواع گوناگونی از دسته ها چون اخبار، ابزارها، شبکه های اجتماعی، سبک زندگی و افزایش بهره وری وجود دارند؛ درحالی که دسته بندی فنی شامل مواردی چون بومی، مبتنی بر وب و ترکیبی می شود. حال در ادامه در رابطه با هر یک از این موارد توضیح مختصری خواهیم داد تا درک بهتری از این موضوع پیدا کنید.

رابط کاربری اپلیکیشن

انواع اپلیکیشن بر اساس دسته بندی فنی

اپلیکیشن های موبایلی مبتنی بر وب

این دست از اپلیکیشن ها از طریق مرورگر تلفن های همراه قابل دسترسی می باشند. در حقیقت می توان گفت این برنامه ها، وب سایت هایی ریسپانسیو می باشند که با تلفن های همراه کاربران سازگارند و افراد می توانند از طریق وب به آن ها دسترسی پیدا کنند. به عنوان مثال می توان به اپلیکیشن هایی چون فیس بوک یا Quora اشاره کرد. انواع اپلیکیشن

طراحی این برنامه ها برای افرادی که تمایل به پیروی قوانین فروشگاه ها ندارند، مناسب خواهد بود. چرا که برخی از توسعه دهندگان معتقد می باشند که برخی از اپلیکیشن های آن ها از داخل فروشگاه ها بدون هیچ دلیلی حذف شده اند و این موضوع به حذف سرمایه آن ها منجر شده است.

این دست از برنامه ها مزیت های گوناگونی چون هزینه کمتر برای توسعه، عدم نیاز به فضا برای ذخیره سازی دستگاه و امکان استفاده برای انواع گوشی را نام برد. البته مسلما از نکات منفی چون نیاز به اینترنت و مرورگر مناسب نیز نمی توان چشم پوشی کرد.

اپلیکیشن های بومی

اپلیکیشن های بومی در حقیقت اپلیکیشن هایی می باشند که می توانید در فروشگاه های اپل استور یا گوگل پلی پیدا کنید. دقت داشته باشید که این برنامه ها تنها به یکی از سیستم عامل های گوشی اختصاص دارد؛ یعنی اگر شما برنامه ای را برای سیستم عامل آی او اس طراحی کنید، کاربران سیستم عامل اندروید نمی توانند از آن استفاده کنند. برای مثال برنامه کلاب هاوس در ابتدا یک برنامه بومی بود؛ چرا که تنها کاربران iOS امکان استفاده از آن را داشتند.

از نقاط قوت این نوع از برنامه ها می توان به عملکرد و سرعت بالایی که دارند، اشاره کرد، زیرا این برنامه ها برای یک سیستم عامل خاص طراحی شده اند و همین موضوع در سرعت آن ها تاثیر گذاشته است. نکته مثبت دیگر در رابطه با این دسته از برنامه ها، امکان دسترسی آسان به آن ها خواهد بود. البته نکات منفی نیز وجود دارد که می توان به مواردی چون هزینه توسعه بالا، نیازمند منابع زیاد برای حفظ برنامه، طولانی شدن به روزرسانی برنامه ها و اشغال فضای زیادی از دستگاه اشاره کرد.

بخوانید: طراحی اپلیکیشن املاک

اپلیکیشن های ترکیبی

این دست از برنامه ها درواقع ترکیبی از اپلیکیشن های بومی و مبتنی بر وب می باشند. در حقیقت می توان گفت این برنامه ها همانند انواع اپلیکیشن ها بومی به نظر می رسند و عمل می کنند، اما از طرفی با استفاده از فناوری های وب چند پلتفرمی توسعه می یابند. از انواع اپلیکیشن موبایل که این چنین می باشند، می توان به توییتر، اینستاگرام، اسنپ، Gmail و … اشاره کرد.

ازجمله نکات مثبت اپلیکیشن هایی که این چنین طراحی می شوند، می توان به توسعه سریع، هزینه های کم، تعداد زیاد API و نگهداری کم هزینه آن ها اشاره کرد. از طرفی نکات منفی آن را نیز می توان مواردی چون عملکرد و سرعت پایین در نظر گرفت که برای بسیاری از افراد خوشایند نخواهد بود.

اپلیکیشن های موبایل همراه سبک زندگی

انواع اپلیکیشن موبایل که در این سال ها بسیار استفاده می شود، اپلیکیشن های همراه سبک زندگی است. این برنامه ها مثل اپلیکیشن خدماتی جنبه های سبک زندگی افراد را تعریف می کند. برای مثال می توان به اپلیکیشن های تناسب اندام، غذا، مسافرتی، موسیقی، دوست یابی، چت کردن و … اشاره کرد. انواع اپلیکیشن

این دست از برنامه ها به صورت روزانه استفاده می شوند و می توانند به افراد کمک بسیاری کنند. دقت داشته باشید که اگر تصمیم به طراحی این دست از اپلیکیشن ها دارید، باید طراحی را به گونه ای انجام دهید که نظر کاربر را جلب کنید ازجمله اپلیکیشن های سبک زندگی که بسیار موفق بودند، می توان به اسنپ، علی بابا، اسپاتیفای و … اشاره کرد.

اپلیکیشن های کاربردی

اپلیکیشن های کاربردی آن دست از برنامه ها می باشند که به احتمال زیاد همه ما بارها از آن ها استفاده کرده ایم. حتی برخی از این اپلیکیشن ها بر روی گوشی ها نصب است. اپلیکیشن های کاربردی را می توان شامل مواردی چون ریمایندر و تقویم، چراغ قوه، آب وهوا، ماشین حساب و دیگر اپلیکیشن های این چنینی دانست. انواع اپلیکیشن

اپلیکیشن های رسانه های اجتماعی

مسلما اپلیکیشن های مربوط به رسانه های اجتماعی از محبوب ترین انواع اپلیکیشن ها می باشند که ما روزانه از انواع آن ها استفاده می کنیم. طراحی این دست از انواع اپلیکیشن موبایل باید به گونه ای باشد که مخاطب را سرگرم کند و بتواند تمام نیازهای افراد برای برقراری ارتباط را برطرف سازد.

دقت داشته باشید که اپلیکیشن های مربوط به رسانه های اجتماعی تنها به مواردی که شما می توانید از آن ها برای صحبت و چت کردن استفاده کنید، محدود نمی شود؛ بلکه هر برنامه ای که بتوان از طریق آن چیزی را به اشتراک گذاشت، در این دسته بندی قرار می گیرد. برای مثال می توان به اپلیکیشن هایی چون فیس بوک، اسنپ چت، اینستاگرام و Pinterest اشاره کرد.

اپلیکیشن های مربوط به بازی ها و سرگرمی

دسته مربوط به بازی و سرگرمی ها را می توان از حساس ترین دسته ها که بسیاری رقابتی نیز است در نظر گرفت. به نوعی می توان گفت بارزترین انواع اپلیکیشن موبایل را بازی ها تشکیل می دهند؛ از همین رو توسعه دهندگان علاقه بیشتری به طراحی این دست از اپلیکیشن ها دارند، زیرا معتقد می باشند موفقیت این دست از اپلیکیشن ها در مقایسه با دیگر برنامه ها بیشتر است. برای مثال بازی چون کلش رویال، کویز آف کینگ، انگری بردز و … ازجمله بازی هایی می باشند که موفقیت بسیاری را به دست آوردند.

اهمیت رنگ ها در طراحی اپلیکیشن

انواع اپلیکیشن از نظر موضوع

انواع اپلیکیشن ها از نظر موضوع بسیار گسترده می باشند و شامل موارد زیر می شوند: انواع اپلیکیشن

۱. اپلیکیشن های ارتباطی: شامل برنامه هایی مانند پیام رسان ها، شبکه های اجتماعی و برنامه های تماس صوتی و تصویری است. انواع اپلیکیشن

۲. اپلیکیشن های رسانه: شامل برنامه های موزیک پلیر، ویدیو پلیر، رادیو، پادکست و کتابخانه دیجیتال است.

۳. اپلیکیشن های سفر و توریستی: شامل برنامه های مسیریابی، رزرو هتل، رزرو بلیط هواپیما و برنامه های گردشگری است. انواع اپلیکیشن

۴. اپلیکیشن های ورزشی: شامل برنامه های مانیتورینگ فعالیت بدنی، ردیابی ورزشی، راهنمای تمرین و برنامه های تمرینی است.

۵. اپلیکیشن های آموزشی: شامل برنامه های آموزش زبان، آموزش تخصصی، آموزش مهارت های عمومی و آموزش مجازی است. انواع اپلیکیشن

۶. اپلیکیشن های سلامت و زندگی سالم: شامل برنامه های تناسب اندام، رژیم غذایی، راهنمای بهداشتی و برنامه های آرامش است.

۷. اپلیکیشن های خرید و فروش: شامل برنامه های خرید آنلاین، بازارچه های الکترونیکی و برنامه های مقایسه قیمت است.

۸. اپلیکیشن های بانکی و مالی: شامل برنامه های انتقال وجه، مدیریت حساب بانکی و برنامه های مالی است.

۹. اپلیکیشن های بازی: شامل برنامه های بازی های مختلف از جمله بازی های اکشن، استراتژی، ماجراجویی و اسپرت است. انواع اپلیکیشن

۱۰. اپلیکیشن های فتوگرافی و ویرایش تصاویر: شامل برنامه های عکاسی، ویرایش تصاویر و اشتراک گذاری عکس است.

این لیست تنها یک نمونه از انواع اپلیکیشن هاست و هر روزه دسته بندی ها و موضوعات جدیدی به فروشگاه های اپلیکیشن اضافه می شود.

انواع اپلیکیشن موبایل با توجه به سیستم عامل

دسته اپلیکیشن های اندروید

وقتی به نوار پیمایش پایین در Google Play نگاه می کنید، می بینید که 4 برگه در دسترس است – بازی ها، برنامه ها، فیلم ها و کتاب ها. این منو به کاربران کمک می کند تا برنامه مورد نیاز خود را سریع تر و راحت تر پیدا کنند.

در انواع اپلیکیشن موبایل شما باید از بین 32 دسته از جمله کسب و کار، رویدادها، ارتباطات، والدین، بهره وری، ورزش، ابزار، سبک زندگی، آموزش، سرگرمی، عکاسی و موارد دیگر انتخاب کنید. دسته ای را انتخاب کنید که بیشترین ارتباط را با برنامه شما دارد. به عنوان مثال در بخش “ابزارها” ماشین حساب، پاک کننده حافظه، اپلیکیشن های ضبط صدا، محصولات VPN، مرورگرها و غیره را پیدا خواهید کرد.

دسته اپلیکیشن های iOS

برخلاف Google Play که اختصاص دادن فقط یک دسته به برنامه امکان پذیر است، شما می توانید دو دسته را به برنامه iOS خود اضافه کنید – دسته اصلی و ثانویه. به عنوان مثال، اگر برنامه رژیم دارید، می توانید دسته اصلی خود را “غذا و نوشیدنی” و دسته دوم خود را “بهداشت و تناسب اندام” یا بالعکس، بسته به مشخصات برنامه و نحوه قرارگیری خود تنظیم کنید. همانطور که قبلاً ذکر شد، دسته های اصلی برای کشف برنامه شما در فروشگاه App Apple مهم می باشند. انواع اپلیکیشن

در فروشگاه App 24 دسته وجود دارد. در میان بسیاری دیگر ، شما می توانید از بین اخبار، کتاب ها، پیمایش، تجارت، آموزش، عکس و فیلم، امور مالی، بهره وری ، سبک زندگی، شبکه های اجتماعی و غیره انتخاب کنید. اپل ضمن تصمیم گیری در مورد دسته بندی، توصیه می کند هنگام انتخاب دسته، هدف برنامه خود را به خاطر بسپارید. درک کاربران شما، نحوه جستجوی آن ها برای برنامه ها و مکان انجام آن ها نیز مهم است.

بخوانید: طراحی اپلیکیشن املاک

مزیت طراحی اپلیکیشن

روش های درآمد زایی از طراحی اپلیکیشن اندروید و ios

روش های مختلفی برای درآمدزایی از اپلیکیشن وجود دارد. در زیر به برخی از این روش ها اشاره شده است:

  1. تبلیغات: یکی از روش های شایع برای کسب درآمد از اپلیکیشن، استفاده از تبلیغات است. می توانید تبلیغات را درون اپلیکیشن خود نمایش دهید و درآمدی از طریق کلیک ها یا نمایش های تبلیغات کسب کنید. برای این منظور می توانید از شبکه های تبلیغاتی مختلفی مانند Google AdMob یا Facebook Audience Network استفاده کنید.
  2. فروش محصولات یا خدمات: اگر در اپلیکیشن خود محصولی را معرفی می کنید، می توانید از طریق اپلیکیشن به فروش آن بپردازید. در این صورت، کاربران می توانند محصول را مشاهده و خریداری کنند و شما درآمدی از فروش بدست آورید. انواع اپلیکیشن
  3. اشتراک و عضویت: یکی از روش های معمول برای درآمدزایی از اپلیکیشن، ارائه اشتراک و عضویت پرداختی است. می توانید امکانات و ویژگی های خاص را برای اعضای ویژه فعال کنید و هزینه اشتراک ماهیانه یا سالیانه را از آنها دریافت کنید.
  4. خرید درون برنامه ای: یکی دیگر از روش های درآمدزایی از اپلیکیشن، فروش موارد درون برنامه ای است. این به معنای ارائه خدمات یا محصولاتی درون اپلیکیشن است که کاربران برای استفاده از آنها هزینه می پردازند. انواع اپلیکیشن
  5. ارائه نسخه پرداختی: می توانید نسخه پرداختی اپلیکیشن خود را با قابلیت های بیشتر و بهبودهای اضافی ارائه دهید. در این صورت، کاربران می توانند از نسخه رایگان اپلیکیشن استفاده کنند، اما برای دسترسی به ویژگی های بیشتر نسخه پرداختی را خریداری کنند.
  6. همکاری با برندها و شرکت ها: در صورتی که اپلیکیشن شما

دارای تعداد زیادی کاربر است، می توانید با برندها و شرکت ها همکاری کنید و تبلیغات آنها را در اپلیکیشن خود نمایش دهید. در این صورت، می توانید درآمدی از طریق تبلیغات و همکاری با آنها کسب کنید.

همچنین باید توجه داشت که برای موفقیت در درآمدزایی از اپلیکیشن، نیاز به توسعه و بهبود مداوم اپلیکیشن و همچنین هدفمندی در استراتژی های بازاریابی دارید.

برنامه آینده شما برای انتخاب نوع مناسب اپلیکیشن موبایل

با داشتن اطلاعات زیاد درباره انواع اپلیکیشن موبایل، ممکن است گاهی اوقات انتخاب نوع اپلیکیشن هایی برای توسعه دشوار باشد، به خصوص اگر در صنعت تلفن همراه تازه وارد هستید و اهل فن آوری نیستید. در اینجا خلاصه ای از چند نکته آورده شده است که می توانید برای تصمیم گیری صحیح از آن استفاده کنید. انواع اپلیکیشن

برای تبدیل سایت خود به اپلیکیشن می توانید از افزونه های اپلیکیشن ساز وردپرس استفاده کنید. اگر برنامه شماست، یک برنامه بومی را انتخاب کنید: فقط در یک سیستم عامل خاص اجرا می شود – به عنوان مثال، فقط در iOSمانند کلاب هاوس. این نوع برنامه ها به دسترسی کامل به عملکردها و قابلیت های دستگاه (دوربین، میکروفون، موقعیت مکانی و سایر موارد) یا کنترل کامل رابط کاربر نیاز دارد. باید سریع، پایدار و در کل دارای سطح عملکرد بالا باشد. انواع اپلیکیشن

اگر می توانید یک برنامه تحت وب را انتخاب کنید: نیاز دارید تا برنامه در اسرع وقت راه اندازی شود و این نوع برنامه ها منابع بسیار کمی برای توسعه و نگهداری نیاز دارند.

انتخاب یک برنامه ترکیبی را در نظر بگیرید اگر: منابع محدودی برای توسعه و نگهداری دارید و در عین حال، می خواهید برنامه شما بسیار شبیه به اپلیکیشن های بومی باشد. شما می خواهید کاربرانتان بتوانند برنامه شما را در فروشگاه های برنامه پیدا کنند. انواع اپلیکیشن

در آینده طراحی اپلیکیشن ها برای کسب و کار ها مانند طراحی سایت بسیار برای کسب و کار مهم می شود. همین امر شما را ملزم به ساخت اپلیکشن برای بیزنس مورد نظرتان می کند.

هنگام قرار دادن برنامه در اپ استور ها، از شما خواسته می شود تا اطلاعاتی درباره برنامه خود ارائه دهید: – نام برنامه، توضیحات برنامه، طراحی نماد برنامه و تصاویر صفحه برنامه و غیره. همچنین فروشگاه ها از شما می خواهند که دسته ای از برنامه خود را تعریف کنید. دسته های بی شماری در هر دو فروشگاه برنامه وجود دارد. انواع اپلیکیشن

موضوعات مقاله

امتیاز :
No Responses/5
اولین دیدگاه را شما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *