وب اپلیکیشن

20
آبان
1402

وب اپلیکیشن فروشگاهی چیست؟ چرا باید یک وب اپلیکیشن داشته باشیم؟ در حال حاضر اغلب وب سایت هایی که ما به طور روزانه از آن ها استفاده می کنیم حداقل یک وب اپلیکیشن دارند. در واقع هر جزئی از سایت که خدماتی را به کاربر ارائه می کند یا عملکردی را برای او انجام می دهد یک اپلیکیشن تحت وب محسوب می شود. برنامه های تحت وب را می توان برای طیف گسترده ای از مصارف طراحی کرد و این برنامه ها برای هرکسی قابل استفاده می باشند.

 وب اپلیکیشن یک برنامه کامپیوتری است که از تکنولوژی وب و توانایی مرورگرها برای انجام وظایف خود استفاده می کند. در واقع اپلیکیشن وب یک برنامه کاربردی است که در سرور راه دوری ذخیره شده و در بستر اینترنت به کمک مرورگرها قابلیت اجرا و ارائه خدمات به استفاده کنندگان را دارد.

بعضی از وب اپلیکیشن ها فقط توسط یک مرورگر خاص قابلیت استفاده دارند؛ اما اغلب آن ها با هر مرورگری بدون مشکل کار می کنند. ابعاد و خدماتی که این نرم افزارها به مخاطبان خود ارائه می کنند روی این موضوع که آیا می توان آن ها را در گروه نرم افزارهای تحت وب به حساب آورد یا خیر بی اثر می باشد. به این معنی که از یک ماشین حساب معمولی که جمع میزان خرید شما را محاسبه می کند تا بازی های سنگین اینترنتی، همه و همه جزو وب اپ ها به حساب می آیند.

برای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی – شرکتی – خدماتی و … ما در الفباوب، بهترین خدمات را ارائه می کنیم. برای دریافت مشاوره رایگان از طریق راه های ارتباطی ذکر شده تماس بگیرید.

وب اپلیکیشن

تفاوت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن موبایل؛ انتخاب مناسب کدام است؟

گاهی اوقات تفاوت بین یک وب اپلیکیشن و یک اپلیکیشن تلفن همراه می تواند کمی سردرگمی ایجاد کند. برای روشن تر شدن موضوع، یک وب اپ اساساً وبسایتی است که به شیوه ای روان طراحی شده است، به گونه ای که به راحتی در مرورگر وب دیده می شود. روند ساخت وب اپلیکیشن ها دارای تفاوت ها و شباهت هایی با روند ساخت یک اپ موبایل می باشد. با این حال بر خلاف اپلیکیشن های موبایل، اپلیکیشن های وب نیازی به دانلود ندارند، بنابراین کاربران می توانند از طریق مرورگر خود به آن ها دسترسی داشته باشند.

این روزها مردم بیش از هر زمان دیگری از دستگاه های تلفن همراه خود برای دسترسی به اطلاعات استفاده می کنند. این بدان معنی است که اگر کسب و کار شما از طریق تلفن همراه قابل دسترسی نباشد، به زودی توسط رقبایی که از این مزیت استفاده می کنند، کنار زده می شود. با این حال، دسترسی به کاربران خود در کانال های تلفن همراه آنقدر که به نظر می رسد آسان نیست. یک استراتژی برای تعیین بهترین رویکرد مورد نیاز است تا کاربران را قادر سازد تا از طریق دستگاه های تلفن همراه خود با کسب و کار شما ارتباط برقرار کنند. برای بسیاری از شرکت ها، بهترین راه برای انجام این کار از طریق یک اپلیکیشن می باشد.

وقتی صحبت از ایجاد و استقرار اپلیکیشن می شود، دو رویکرد متفاوت وجود دارد: اپلیکیشن های موبایل و اپلیکیشن های وب. قبل از سرمایه گذاری برای ایجاد اپلیکیشن خود، باید تصمیم بگیرید که کدام نوع اپلیکیشن با بودجه، الزامات و اهداف شما مطابقت دارد. این به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا باید به سمت توسعه موبایل بروید یا توسعه وب.

سوال این است که آیا باید برای توسعه یک اپلیکیشن موبایل سرمایه گذاری کرد یا باید منابع خود را روی ساخت یک وب اپلیکیشن متمرکز کنید؟ این سوال همیشگی درباره تفاوت web application و اپلیکیشن موبایل می باشد. در ادامه با ما باشید تا با این تفاوت ها آشنا شوید. اما پیش از آن به خاطر داشته باشید که اگر فروشگاه آنلاین در قالب اپلیکیشن یا وب اپلیکشن اینستاگرام دارید، برای پرداخت امن و راحت مشتریانتان، می توانید به درگاه پرداخت زرین پال اعتماد کنید.

در مجموع، اپلیکیشن های موبایل برای قابلیت های دستگاه خاصی ساخته شده اند و بر روی دستگاه هایی مانند گوشی های هوشمند و تبلت ها اجرا می شوند. وب اپلیکیشن های از طریق مرورگرهای وب قابل دسترسی می باشند و با هر دستگاهی که کاربر داشته باشد سازگار می شوند. بر خلاف اپلیکیشن های موبایل، اپلیکیشن های وب برای هیچ سیستم یا دستگاه خاصی بومی نیستند و بنابراین نیازی به دانلود یا نصب ندارند.از بهترین مزایای وب اپلیکیشن ها این است که آن ها تقریبا در هر دستگاهی قابل استفاده می باشند، به طوری که گاهی اوقات می توانند به عنوان یک اپلیکیشن تلفن همراه هم عمل کنند.

۵ ویژگی جذاب برای وب اپلیکیشن ها

  • ذخیره سازی اطلاعات: اگر شما هم مانند بسیاری از افراد دوست دارید اطلاعاتتان را نگه دارید یا مشکل ذخیره سازی و فضای حافظه دارید؛ باید بگویم که وب اپلیکیشن ها دارای یک فضای ابری به صورت محلی می باشند تا اطلاعات شما را نگهداری کنند.
  • یکپارچگی: از ویژگی های فوق­العاده برای وب اپلیکیشن ها می توان به یکپارچگی آن اشاره کرد. در تمامی دستگاه ها می توان این یکپارچی را حفظ کرد.
  • انتخاب زبان: وب اپلیکیشن ها قابلیت این را دارند که به زبان های مختلف بین المللی طراحی و اجرا شوند.
  • عدم نیاز به نرم افزار جانبی: یکی از جذاب ترین ویژگی های وب اپلیکیشن این است که برای اجرا، احتیاجی به نصب یک برنامه جانبی ندارد و به تنهایی قادر به اجرا می باشد.
  • کارکرد فوق­العاده: وب اپلیکیشن ها دقت بسیار عالی دارند و در عین حال دارای سرعت و عملکرد بالایی می باشند.

 کاربرد های وب اپلیکیشن

موارد استفاده از وب اپلیکیشن بسیار زیاد می باشد. هم اکنون موارد مختلفی اعم از بازی و سرگرمی، آموزش، کتابخوانی، روابط اجتماعی و … در بستر فضای مجازی و اپلیکیشن ها انجام می شود. بنابراین بدیهی است که اپلیکیشن ها و وب اپلیکیشن ها برای انجام کارهای بسیاری در زندگی انسان کاربرد دارند.اما به دلیل هزینه توسعه و پیاده سازی وب اپلیکیشن ها نسبت به اپ موبایل ها موارد استفاده آن اختصاصی تر و محدود تر می باشند. بیشترین کاربران وب اپلیکیشن ها شرکت ها و سازمان ها با کاربران متعدد می باشند.

 برنامه هایی نظیر برنامه های پردازش کلمات، ارسال ایمیل های متعدد، نرم افزارهای ویرایش تصویر و عکس، برنامه های پیام رسان و ارتباطات اجتماعی مختلف، فروشگاه های آنلاین، وب میل، نرم افزارهای مدیریت پروژه و مدیریت تیم آنلاین مثال هایی از هزاران کاربرد های وب اپلیکیشن ها می باشند. در حال و هوای دنیای امروزی که تکنولوژی همواره در حال پیشرفت است، توسعه دهندگان به سوی رشد و توسعه وب اپلیکیشن ها روی می آورند.

منحصر­ به ­فرد­ترین مزیت های وب اپلیکیشن

با ظهور وب اپلیکیشن ها محدودیت موجود برای اپلیکیشن های اختصاصی سیستم عامل برداشته شد. کاربران اندروید و آیفون مجبور نیستند تنها از اپلیکیشن های موجود در اپ استور و گوگل استور استفاده کنند. هر کاربری صرف نظر از اینکه از چه سیستم عاملی استفاده می کند، می تواند با وارد کردن آدرس وب اپلیکیشن مورد نظر به اپ های مورد نیاز خود دسترسی پیدا کند.

وب اپلیکیشن، صفحه­ای در اینترنت است که کاری با میزان حافظه دستگاه شما ندارد و این یکی از ویژگی های خیلی خوب آن می باشد. با وجود وب اپلیکیشن می توان با خیال راحت از شر تمامی برنامه های اضافی نصب شده بلا استفاده خلاص شد و حافظه دستگاه را پاک سازی کرد. وب اپلیکیشن ها حافظه دستگاه شما را اشغال نمی کنند.

شاید تصور کنید ممکن است صفحه ای که با کامپیوتر باز می کنیم با صفحه ای که در تلفن همراه باز می کنیم متفاوت باشد و برای ما ایجاد نارضایتی کند. باید بگویم که وب اپلیکیشن ها با استفاده از فناوری طراحی واکنش گرا ساخته می شوند؛ یعنی شما در هر دستگاهی که بخواهید جستجو کنید این برنامه خود را با آن وفق می دهد و یک صفحه استاندار شده را نمایش می دهد.

 از مزایای مهم وب اپلیکیشن ها امنیت بالای آن ها می باشد. از آنجایی که در وب اپلیکیشن از HTTPS استفاده می شود باعث شدهPWA امنیت آن بسیار بالا باشد. آنچه وب اپلیکیشن ها را پیشتاز کرده­است، این است که راه های دستیابی به اطلاعات را بسیار کوتاه کرده­است. دیگر لازم نیست شما مراحل دانلود و نصب را بگذرانید بلکه به سادگی و با یک سرچ در مرورگر خود به آنچه که نیاز دارید می رسید. وب اپلیکیشن ها به مراتب دارای سرعت و آسانی زیادی نسبت به ایپلیکیشن های بومی می باشند.

اپلیکیشن وب چگونه کار می کند؟

اولین نکته در خصوص برنامه های تحت وب این است که آن ها برای کار کردن نیاز به بارگیری ندارند؛ چون همه چیز تحت شبکه و در بستر آن انجام می شود. همه کاربران می توانند از طریق مرورگرهای وب مانند Google Chrome، Mozilla Firefox یا Safari به یک برنامه تحت وب دسترسی داشته باشند. البته بعضی از وب اپلیکیشن ها یک نسخه اولیه دارند که باید یک بار روی دستگاه کاربر نصب شود.

یک اپلیکیشن تحت وب برای اجرا شدن نیاز به یک وب سرور، سرور برنامه و پایگاه داده اطلاعاتی دارد. وب سرورها درخواست های مشتری را مدیریت می کنند. این درحالی است که سرور برنامه وظیفه دارد کار درخواست شده را تکمیل کند. در نهایت برای ذخیره اطلاعات مورد نیاز از پایگاه داده استفاده می شود.

نحوه ساخت web application

ساختن اپلیکیشن های تحت وب کار چندان دشواری نیست. اکثر این برنامه ها با JavaScript، HTML5 یا Cascading Style Sheets (CSS) نوشته می شوند. البته این ها زبان هایی می باشند که با آن ساید یا طرف مشتری وب اپ ها نوشته می شود. در سمت سرور برنامه های وب امروزی از زبان هایی مانند پایتون، جاوا و روبی استفاده می شود.

مزایا نرم افزارهای تحت وب چیست؟

برنامه های کاربردی تحت وب کاربردهای بی شماری دارند و استفاده کردن از آن ها مزایای بالقوه بسیار زیادی دارد. بعضی از مزایای وب اپ عبارتند از:

  • این برنامه ها به چند کاربر اجازه دسترسی به نسخه مشابه یک برنامه را می دهند.
  • اغلب وب اپ ها نیازی به نصب ندارند.
  • برنامه های تحت وب را می توان روی پلتفرم های مختلف مانند دسکتاپ، لپ تاپ یا تلفن همراه در دسترس قرار داد.
  • این برنامه ها از طریق چندین مرورگر قابل دسترسی می باشند.

نمونه هایی از وب اپلیکیشن

تردیدی نیست که با توجه به توضیحات فوق در خصوص مفهوم Web application، حالا می توانید نمونه هایی از وب اپلیکیشن را مثال بزنید که قبلاً از آن ها استفاده کرده اید یا اکنون به طور مستمر از آن ها بهره می برید.

اپلیکیشن های تاکسی اینترنتی

یکی از ملموس ترین مثال های اپلیکیشن های تحت وب، نرم افزارهای تاکسی اینترنتی است که حالا تقریباً روی تمام گوشی های هوشمند حداقل یک مدل از آن ها نصب می باشد.

بازی های آنلاین

گرچه بسیاری از بازی ها برای نصب و اجرای آفلاین روی کنسول های بازی، تبلت، لپ تاپ و گوشی های موبایل طراحی می شوند، اما هم اکنون بیشتر بازی ها به منظور تیم سازی و بازی های گروهی به شکل وب اپلیکیشن ساخته می شوند تا در بستر اینترنت کار کنند.

وب اپلیکیشن های پرداخت آنلاین

آپ، تاپ، جرینگ، تومن و ده ها برنامه پرداخت آنلاین دیگر که برای خرید شارژ سیم کارت، پرداخت خلافی خودرو تا تهیه بلیط سینما از آن ها استفاده می کنیم هم جزو وب اپلیکشن های پرکاربرد امروزی محسوب می شوند.

وب اپلیکیشن های تبدیل واحد

این مورد هم یکی از مثال های وب اپلیکیشن های ساده است که بسیاری از سایت های حوزه کریپتوکارنسی از آن استفاده می کنند.

نرم افزارهای مدیریت پروژه

تسکولو و ترلو نمونه های پرکاربردی از وب اپلیکیشن هایی می باشند که برای مدیریت آنلاین پروژه ها از آن ها استفاده می شود.

اپلیکیشن بهتر از وب اپ است؟

واقعا سوال مهمی است! ببینید دوستان اگر از کسی که یک خودروی پژوی 405 دارد بپرسید آیا پژو بهتر است یا bmw 6x، به شما می گوید قطعا bmw 6x! حالا اگر از او بپرسید پس چرا به جای آن پژو خریده چه می گوید؟ جدایِ از اینکه بعضی ها ممکن است بگویند چون بودجه اش را ندارند، بعضی هم می گویند چون با این بودجه بهتر است کار بزرگ تری کنند، مثلا یک آپارتمان خریده و از اجاره و همینطور افزایش قیمتش سود کنند. یا یک “کسب و کار اینترنتی” بزرگ راه بیندازند.

در مورد اپلیکیشن و وب اپ هم همین می باشد. اگر شما قصد داشته باشید یک اپلیکیشن بسازید، باید هزینه های بسیار زیادی را متحمل شوید. هزینه هایی که احتمالا می توانید آن ها را برای بازاریابی، «بازاریابی اینترنتی» و گسترش کسب و کارتان صرف کنید.

پس در این شرایط و مخصوصا وقتی که مطمئنید یک وب اپ می تواند به راحتی پاسخگوی نیاز شما و کاربران تان باشد، احتمالا انتخاب بهتر ساخت وب اپ می باشد. با توجه به این توضیحات، اینکه وب اپلیکیشن بهتر است یا اپلیکیشن، به این برمی گردد که شرایط کسب و کار شما چیست؟ چقدر بودجه دارید؟ اصلا برای چه چیزی قرار است اپلیکیشن بسازید؟

البته در عین حال باید در نظر بگیرید که ممکن است اصلا کسب و کار شما هم به وب اپ نیاز داشته باشد و هم اپلیکیشن! مثلا همین حالا در ایران با توجه به محدودیت هایی که آیفون برای کاربران ایران به وجود آورده، بعضی کسب و کارها برای کاربران ios و چند سیستم عامل کمتر محبوب مثل لینوکس وب اپ ساخته و برای کاربران اندروید هم اپلیکیشن اندروید.

آیا وب اپ هم مثل اپلیکیشن، آیکون اختصاصی دارد؟

شاید بپرسید آیا اگر برای کسب و کارم یک وب اپ بسازم، کاربر می تواند آیکون ورود به آن را دقیقا مثل اپلیکیشن روی صفحه تلفن همراهش مشاهده کند؟ با توجه به اینکه وب اپ ها نصبی نیستند، خیر! اما خب می توانید بعد از ورود کاربر به وب اپلیکیشن، از او بخواهید از طریق گزینه ای که مرورگر در اختیارش قرار می دهد، آیکون آن را به صفحه تلفن همراهش اضافه کند.

اگر کاربر این کار را انجام بدهد، از این به بعد آیکون وب اپ شما را در کنار دیگر برنامه هایش مشاهده می کند. این قابلیت برای کاربران رایانه هم وجود دارد. یعنی بعد از انتخاب گزینه مورد نظر در مرورگر، می توانند آیکون وب اپ شما را مثل بقیه برنامه های نصبی در صفحه دسکتاپ مشاهده کنند.

هزینه طراحی وب اپلیکیشن چقدر است؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم وب اپلیکیشن ها قابلیت دسته بندی کاربران را دارند و می توانند بر اساس علاقه مندی های شخص پیشنهادات متفاوتی به او نمایش دهند. همین ویژگی در قیمت سفارش وب اپلیکیشن موثر خواهد بود. رتبه بندی کاربران از ویژگی های بسیار جذاب این برنامه است که منجر به فروش بیشتر کالا و خدمات شما می شود چون کاربرر آنچه را که می پسندد، می بیند و برای خرید آن تحریک می شود.

طراحی اپلیکیشن تحت وب، گامی موثر در مسیر رشد کسب و کار شما در دنیای دیجیتال می باشد. که در این مسیر هزینه هایی که به جهت دسترسی به کیفیت بالاتر صرف می شود، در دراز مدت به صورت سرمایه گذاری پرسود به شما برمی گردد. از عوامل موثر در هزینه طراحی وب اپلیکیشن می توان به ویژگی ها و کارهایی که کاربران با برنامه شما می توانند انجام دهند، اشاره کرد.

به طور مثال اکان ثبت نام کاربران در برنامه شما یک آپشن حساب می شود که شامل پرداخت هزینه می باشد. شما در این آپشن می توانید انتخاب کنید که کاربران شما از چه طریق در برنامه تان ثبت نام کنند. از طریق شماره موبایل یا ایمیل؟ هر دوی این دیتا که جمع آوری می کنید می توانند در تبلیغات پیامکی یا ایمیل مارکتینگ به فروش هر چه بیشتر محصولات یا خدمات شما کمک کنند.

در کل ویژگی های متععدی وجود دارد که بر هزینه ساخت اپلیکیشن تحت وب و محاسبه قیمت وب اپلیکیشن تاثیرگذار می باشد. طراحی وب اپلیکیشن خود را به تیم حرفه ای رایا پارس بسپارید تا کمترین هزینه و بیشترین کیفیت را تجربه کنید. شما در هر زمان که نیاز به توسعه وب اپلیکیشن خود را احساس کنید، تیم پشتیبانی ما همراه شما خواهند بود.

موضوعات مقاله

امتیاز :
No Responses/5
اولین دیدگاه را شما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *